Schematherapie groep 

 

Eind september start er weer een nieuwe Schematherapie groep. De groep bestaat uit ca 20 sessies van 90 minuten per keer, we komen 1x in de 14 dagen bij elkaar. Voordat je aan de groep kunt deelnemen vindt er eerst een intake plaats bestaande uit ongeveer 3 gesprekken om je hulpvraag, klachten en diagnose helder te krijgen. 

De therapie helpt je om je bewuster te worden van emotionele gebeurtenissen uit het verleden en het hier &nu , Je leert deze gebeurtenissen herkennen en hiermee om te gaan, De gebeurtissen triggeren gevoelige snaren die we schema's noemen en bepaald gedrag die in Schematherapie modi worden genoemd. Je krijgt meer inzicht in je eigen schema's en modi.

In de sessies wordt er gewerkt met verschillende ervaringsgerichte werkvormen zoals rollenspel, meerstoelentechniek, imaginaties en beeldende technieken maar wordt er  ook gebruik gemaakt van cognitieve technieken zoals het bijhouden van een dagboek, uitleg, het maken van een signaleringsplan. Ook krijg je huiswerk mee om thuis te oefenen met datgene wat je hebt geleerd. 

 

De groep wordt geleid door Hanne Ihlen, dramatherapie- en schematherapeut en Paula Smits, GZ psycholoog en schematherapeut. 

 

Beknopte Informatie: 

Start: eind september 

groepsgrootte: min 4, max 8 mensen

frequentie: 1x in de 14 dagen

kosten: de behandeling kan worden vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van de huisarts.